01 februari 2023

Genietmomenten uit onze huizen: naar de bioscoop en kunstwerkjes van glas

De eerste maand van 2023 zit er alweer op. Januari is omgevlogen. Dat gevoel, dat de tijd snel gaat, is eigenlijk best een lekker gevoel, want dat betekent vaak dat je plezier hebt! En dat leefplezier hebben we zéker weer gevoeld in onze huizen. Hieronder weer 6 genietmomentjes. De leukste foto's vindt u onderaan.

 

Fietslabyrinth

Bewegen staat hoog in het vaandel bij Huize Hoog Kerckebosch. Bij mooi weer is de duofiets erg in trek. Bij wat slechter weer kan er nu ook binnen gefietst worden. Sinds kort staat er namelijk een fietslabyrinth in het huis. Met dit apparaat kun je interactief fietsen waar ook ter wereld. Een rondje Zeist of een schaatstocht over de Friese meren is net zo snel gemaakt als een tocht op een kameel door Afrika. Inmiddels maken er steeds meer bewoners gebruik van dit mooie apparaat. Mooie herinneringen en gesprekken komen tot stand tijdens deze tochtjes, wat weer bijdraagt aan het leefplezier van de bewoner.

Bingewatchen

Na een lekker avondmaal is het heerlijk uitbuiken op de bank. De bewoners van Huize Eresloo maken het deze winteravonden samen gezellig. Een kopje koffie of een wijntje in de zithoek met een leuk programma op tv. En wat dat is? De meeste stemmen gelden!

Kunstwerken van glas

Samenwerking, creativiteit en hergebruik komen samen in een leuke activiteit die onlangs in Huize de Compagnie werd georganiseerd. Koks Jimmy, Eric en Lill verzamelen het hele jaar door glazen weckpotten. Medewerker Saskia: "We zijn daar zo blij mee, simpelweg omdat Leefplezier lééft binnen ons huis en iedereen meedenkt over leuke activiteiten die we kunnen organiseren!” Bewoners genieten eerst van augurken, zilveruitjes en atjar en wanneer de potten leeg zijn, worden de etiketten losgeweekt en goed gereinigd. Klaar om, met een led waxinelichtje erin, prachtige kunstwerkjes van te maken. Met het glaswerk, wat glasstiften en uitgeprinte patronen binnen handbereik, gingen bewoners, medewerkers en verwanten aan de slag. Schilderen, overtrekken, inkleuren en natuurlijk elkaars creativiteit bewonderen. Meer dan dertig glazen werden er gemaakt. Saskia: “Nu we nog even op het voorjaar moeten wachten, genieten we in de avond nog steeds van al die gezellige lichtpuntjes.”

Kleine moeite, groot geluk

Met regelmaat krijgen medewerkers het verzoek om een met zorg en handgeschreven poststuk naar de "echte" brievenbus te brengen. De rust nemen om onder het genot van een kop koffie een handgeschreven brief te schrijven aan een dierbare vriend of familielid, is zo ontspannen. Natuurlijk vinden bewoners het niet alleen fijn om te schrijven, maar ook zeker om thuis zelf post te ontvangen. Huize De Compagnie haalt de buitenwereld voor haar bewoners naar binnen. In de ontvangsthal staat sinds kort een prachtige brievenbus, geheel in stijl met het interieur van het huis. Bewoners kunnen nu hun brieven en kaarten schrijven en zelf posten. De brievenbus wordt op dagelijkse basis door een van de medewerkers geleegd. Ook bezoekers weten de brievenbus te vinden. Een simpel kaartje of een brief is zo geschreven. Bewoners en medewerkers ontvangen daardoor heel vaak een lieve attentie. Zo’n verrassing zorgt voor wat extra geluk tijdens de dag. Wat een mooi voorbeeld van leefplezier en werkplezier!

Winter Wonderland

Als het dan kan, is er niks leukers dan een mooie sneeuwpop maken of sneeuwballen gooien. Medewerkers van Huize Ter Beegden genoten optimaal. Ook de bewoners genoten, lekker warm achter het raam, mee met de sneeuwpret.

André Rieu livestream

Mevrouw Bakx woont sinds kort in Huize Roosdael. Haar hele leven werkte ze in de bioscoop in Roosendaal. Tot haar verhuizing woonde ze daar zelfs. Hoe leuk is het dan om met je nieuwe buren je oude buurt op te zoeken! Met z’n allen naar de livestream van André Rieu dus, op het grote witte doek! Locatiemanager Maurice: "Dubbel plezier want onze bewoners zijn enorme fans van Andre Rieu. Iedereen heeft genoten.”

6 genietmomenten uit onze huizen: naar de bioscoop en kunstwerkjes van glas

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...