12 juni 2023

Leerlingen van het Marnix College op bezoek bij Huize De Compagnie in Ede

Pubers worden vaak ten onrechte afgeschilderd als opstandig en vastgeplakt aan hun elektronische apparaten. Maar dat is een grote misvatting, ondervonden de bewoners van Huize De Compagnie in Ede. Zij werden bezocht door leerlingen van het Marnix College Ede en dat was een groot succes!

 

Een maatschapelijke stageopdracht 

''Vanuit het vak levensbeschouwing moesten zij een stageopdracht vervullen, draag minimaal 1 uur belangeloos bij aan het geluk van anderen, kies zelf je locatie en mensen voor wie je dit wilt doen. Wat zijn wij dankbaar dat Sam, Fleur, Merel, Amelie, Ralph, Ethan en Salome voor hun stageopdracht ons huis en onze bewoners gekozen hebben.''

Best een beetje spannend

Voor de jongeren best spannend, want stel je voor je bent 12 of 13 jaar oud en je belandt opeens in een verzorgingstehuis. Toch kwamen ze goed voorbereid bij Huize De Compagnie aan: Sam, Fleur en Merel toverden cakes tevoorschijn, terwijl Amelie, Ralph, Ethan en Salome kozen voor spelletjes met onze bewoners.

De leukste gesprekken

In het begin was er enige terughoudendheid, maar al snel smolt dit weg door het delen van koekjes, chocolademelk, bonbons en de kletspot! Een spel met vragen die al gauw zorgde voor de leukste gesprekken tussen jong en oud. Open en onbevangen stelden de scholieren allerlei vragen, zoals "Hoe ging dat vroeger dan, kunt u dat vertellen?" "Wat was uw beroep mevrouw?'' Al gauw werden vragen teruggesteld: ''Wat wil jij later worden Ethan?"

Geen onderwerp bleef onbesproken: van treinmachinist tot kinderverzorgster, van buiten spelen met hoepels tot binnenspelen met de Nintendo Switch, alles kwam voorbij. 

Een geslaagde middag vol plezier en de belofte van meer

Wat begon als een stageopdracht groeide uit tot een ontzettende gezellige middag. Het hoogtepunt? Een potje memory waarbij jong en oud samenwerkten en er bij iedere juiste matcht werd gejuicht en geklapt. Saskia: ''En weet je wat het leuke was? De scholieren waren niet alleen supergoed in het spel, maar ze gaven de ouderen ook stiekem "aanwijzingen" om te winnen. Samen delen in de overwinning, dat is de spirit!''

Na afloop vroegen de jongeren enthousiast wanneer ze weer konden langskomen voor een bingo-avond. Dat gaan we doen! Op naar meer mooie, waardevolle ontmoetingen tussen deze jongeren en ouderen.

Over Huize De Compagnie in Ede

Huize De Compagnie is gevestigd in het oude mess-gebouw op het historische Elias Beeckman-kazernecomplex in Ede. Een luxe, kleinschalige zorgvilla waar ouderen met dementie of een fysieke beperking wonen. Een thuis waar aandacht, warmte en de beste persoonlijke zorg centraal. Neem contact op met de locatiemanager van Huize de Compagnie als je meer wilt weten over het wonen of werken in dit mooie woonhuis.

Leerlingen van het Marnix College op bezoek bij Huize De Compagnie in Ede

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...