30 augustus 2023

Comfortabel wonen in een warme, huiselijke omgeving in Zorgvilla Huize Eresloo

Comfortabel wonen in een warme, huiselijke omgeving, voorzien van alle gemakken én 24-uurs zorg. Dat biedt Huize Eresloo in Duizel, een dorpje nabij Eindhoven. Het particuliere verzorgings- en verpleeghuis bestaat in mei 2024 precies vijf jaar. Gesprek met locatiemanager Angèle van Bokhoven (53).

 

Het statige pand op het Brabantse landgoed Parc Vital ademt sfeer, klasse en kwaliteit. En dat is ook precies waar Huize Eresloo voor staat, zegt Angèle. "We leggen de lat graag hoog en daarvoor zijn we uitstekend geoutilleerd. Vijf jaar geleden is dit complex volledig nieuw gebouwd dus helemaal uitgerust volgens onze wensen. Het is hier aangenaam wonen en fijn werken."

In reguliere verzorgings- en verpleeghuizen zie je vooral zorgmedewerkers op de werkvloer, in Huize Eresloo zijn ook servicemedewerkers actief. "Om net even die extra persoonlijke aandacht te kunnen geven", zegt Angèle. "Een goed gesprek, een spelletje doen, helpen tijdens maaltijden. Prettig voor de bewoners en tegelijk ontlasten we het zorgpersoneel. Zo te kunnen werken, geeft voldoening. Hier hangt de sfeer van rust, tijd en ruimte, aandacht voor elkaar."

Een statig landhuis met veel voorzieningen

Huize Eresloo is onderdeel van woonzorgorganisatie Compartijn. Het pand ligt in de Kempen, in het buitengebied van Duizel, gemeente Eersel. Een statig landhuis midden in het groen, met prachtige bloementuin en overdekt terras. Het onderkomen herbergt 27 luxe zorgappartementen. De meeste daarvan zijn ruim 45 vierkante meter, met een eigen woon-/slaapkamer, kitchenette met koelkast, sanitair en wastafel. Van alle gemakken voorzien, inclusief mogelijkheid tot zorgmonitoring en alarmering. Twee appartementen zijn extra ruim, bijna 60 vierkante meter, en zeer geschikt voor echtparen. Twee standaard luxe appartementen kunnen bovendien worden geschakeld.

De bewoners zijn ouderen met dementie en/of een fysieke beperking, allemaal met een indicatie volgens de wet langdurige zorg (wlz). "Een bijzondere mix van mensen", zegt Angèle. "Die afwisseling maakt het werken hier extra interessant. Iemand met Alzheimer heeft natuurlijk een heel andere hulpvraag dan een oudere met lichamelijke klachten." Naast verzorging en verpleging biedt Huize Eresloo veel bredere service. "We houden de appartementen schoon en verzorgen het was- en strijkgoed

Wij ontzorgen graag de familie

De bewoners ontmoeten elkaar in diverse gemeenschappelijke ruimten. Een grote woonkamer met gezellige haard, een woonkeuken waar de chefkok dagelijks verse maaltijden bereidt en heerlijke tussendoortjes verzorgt. Bijvoorbeeld een cake voor bij de koffie of - wellicht op verzoek van een bewoner die familiebezoek krijgt - een appeltaart, hapje of borrelplankje. "Wij houden van het goede leven", lacht Angèle. "Dit huis moet een thuis zijn."

Maatwerk

De maaltijden worden steevast gezamenlijk genuttigd. Wie liever in zijn of haar appartement blijft, krijgt het eten geserveerd. "We stimuleren mensen om samen te komen, maar privacy is ook belangrijk. We geven mensen zoveel mogelijk regie over hun leven, want iedereen heeft een ander verleden en dus eigen woonwensen en gewoonten. Dat respecteren we. Ook hier leveren we maatwerk."

Huize Eresloo heeft een wellnessruimte waar schoonheidsspecialist, pedicure/manicure en kapper kunnen werken. Verder een gastenkamer voor kosteloos verblijf van familie en naasten, inclusief drie maaltijden per dag. "Daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt", weet Angèle. "Als familie ver weg woont bijvoorbeeld, of als beurtelings gewaakt moet worden bij een bewoner. Wij zijn graag gastvrij en ontzorgen de familie."

Een ja cultuur

Bijzondere verzoeken worden zoveel mogelijk ingewilligd. "Hier heerst een ja-cultuur", zegt Angèle. "Ja, mits... Daarbij kijken we graag klein. Zo hechten we waarde aan onze vrijdagmiddagborrel. En tijdens de Nijmeegse Vierdaagse hielden wij onze eigen vierdaagse: iedere dag een rondje wandelen, met op de laatste dag een ijscokar op het erf en een heuse medaille-uitreiking met gladiool. Vrijwel iedereen deed mee! Onlangs hadden we nog een barbecue. In de stromende regen! De chefkok stond buiten onder een afdak te bakken, de meeste bewoners prikten hun stukje vlees toch liever binnen. Uiteindelijk maken we er altijd het beste van."

Blijven bewegen

Ook een elektrische duo-fiets bewijst zijn diensten. "Voor een boodschapje even naar Eersel met een servicemedewerker, vijf kilometer verderop, kan op de fiets. Of de Brabantse Kempen ontdekken met een verwante. Samen of alleen trappen, het kan allebei. Wie liever binnenblijft, kan ook op de 'hometrainer' stappen die is aangesloten op een beeldscherm. Kies maar uit waar je wilt fietsen: New York, Sidney, Amsterdam, Parijs of Rome... Veel bewoners hebben in hun leven veel gereisd en vinden het prachtig om virtueel door zo'n stad te toeren."

Rondom het eerste lustrum in mei 2024 wordt al gebroed op een feestweekend. "Er zijn volop ideeën", weet Angèle. "Een uitstapje met bewoners en een teamuitje... Wordt ongetwijfeld beregezellig!"

Meer informatie over Huize Eresloo?

Wonen in Huize Eresloo is mogelijk vanaf zo'n 4500 euro, inclusief servicekosten. Het meest voorkomende (all-inclusive) tarief is circa 4800 euro. De zorgvilla heeft momenteel ruimte voor nieuwkomers. Belangstellenden zijn welkom om sfeer te proeven en het zorgteam te ontmoeten. Bel of mail Angèle van Bokhoven via 06-36278526 of angele.vanbokhoven@compartijn.nl om een persoonlijke rondleiding te plannen. Ook professionele zorg- en servicemedewerkers en vrijwilligers kunnen zich aanmelden.

Comfortabel wonen in een warme, huiselijke omgeving in Zorgvilla Huize Eresloo

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...