19 januari 2023

6 genietmomenten in onze huizen, van een middagje denksport tot een high tea

We zijn het nieuwe jaar goed gestart. Vanuit vele huizen kregen we weer verhalen toegestuurd die het delen waard zijn. Lees hieronder 6 mooie momenten uit onze woonhuizen waar het Leefplezier vanaf straalt!

 

1. Middagje denksport

Nieuwe ronde, nieuwe winkansen. Tijdens een middagje denksport bij Huize de Compagnie! Schaken, dammen, rummikub, Groot is het plezier wanneer binnen de groep uiteindelijk de leerling van de meester wint. De dochter van de locatiemanager Lucienne blijkt een schaaktalent in de dop. Het gaat vandaag in huis niet alleen om het spel, maar vooral ook om de winst. En die winst ....dat is vandáág het Leefplezier.

2. Geluksdag

Vrijdag de 13e een ongeluksdag? Niet voor de bewoners van Huize Hoog Kerckebosch. Er was die dag een hele gezellige borrel met bewoners, verwanten en personeel. Meedeinen op muziek van Wim Sonneveld en met de voetjes van de vloer bij de klanken van Elvis. Herkenning alom.  Een welkome verassing deze middag was de heerlijke verse haring, verzorgd door de plaatselijke visboer.

3. Engelse high tea

Wat is er nu fijner met dit koude weer dan na een lange wandeling buiten eenmaal thuis weer warm verwelkomd te worden met een high tea in een winterse setting? Bij Huize de Compagnie werden de tafels prachtig gedekt met Engels serviesgoed en etagères vol zoete en hartige hapjes. Boterkoek, chocolade, fudge, mini quiche, koffie en Engelse thee. En laten we het allerbelangrijkste niet vergeten: de gezelligheid, het gelach en de leuke gesprekjes onderling! Zo'n middag vult de maag en de ziel en voedt daarnaast ook ons Leefplezier.

4. Spekkie, Queni en Moortje

Met heel veel liefde, gezamenlijke inspanningen en noeste arbeid is er sinds kort een echte dierenweide te vinden bij Huize de Graef. Het is het thuis van drie kleine varkentjes van bijna vier jaar oud. Eind vorig jaar werd het weitje tijdens een feestelijke bijeenkomst geopend. Met elkaar wordt er met veel liefde voor de schattige beestjes gezorgd. Locatiemanager Anka houdt samen met een vrijwilliger het hok op orde. Er werd zelfs een prijsvraag uitgeschreven voor de namen. Deze is gewonnen door mevrouw van Dorth, een dagelijkse bezoekster van het weitje. Ze doopte de varkentjes Spekkie, Queni, Moortje. Hoe lief! Het weitje, compleet met hekwerk en hok, kon er komen door verkoop van spulletjes uit de kelder, donaties van bewoners en mensen die Huize de Graef een warm hart toedragen. Door het nieuw aangelegde voetpad kunnen bewoners elke dag genieten van het weitje en dieren. En dat doen ze. Met volle teugen.

5. Niet alleen plezier, maar ook zelfvertrouwen

Opruimen! Dat is voor velen van ons een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Medewerker Ingrid bij Huize de Compagnie heeft samen met haar man Erwin twee oude sjoelbakken omgebouwd tot een ‘Japans kegelspel’. Alle spelvariaties zijn mogelijk. Meedoen geeft niet alleen plezier, maar ook zelfvertrouwen. Dat zien we aan een van de bewoners die aarzelend zegt dat ze het toch niet kan. “Meedoen is goed genoeg, je hoeft het alleen maar te proberen” haalden haar tafelgenoten haar over. En wat bleek: deze dame is een natuurtalent, bij alle variaties op het sjoelen. Mevrouw won glansrijk en behaalde een recordscore. Mevrouw glunderde, haar medebewoners complimenteerden haar. "Ik vind het ook gewoon zo gezellig" was haar reactie. En zo wordt een ouderwets potje sjoelen een middag vol nostalgisch speel- en Leefplezier.

6. Een leven lang samen

Een feestje bij Huize Eresloo. De heer en mevrouw Geljon zijn maar liefst 65 jaar getrouwd! Een briljanten huwelijksfeest dat werd vereerd met hoog bezoek. Burgemeester van Eersel Wim Wouters kwam samen met zijn vrouw speciaal langs om het echtpaar persoonlijk te feliciteren. Heer en mevrouw Geljon hadden er al een heel leven opzitten voordat zij ruim drie jaar geleden samen naar Huize Eresloo verhuisden. Zijn werk bij Philips maakte dat zij op bijzondere plekken over de hele wereld hebben gewoond: van Schotland tot India en van Egypte en Scandinavië tot Thailand. En de liefde is nog even sterk als in het begin. Zo fijn dat ze nog met z’n tweetjes kunnen genieten bij Huize Eresloo.

6 genietmomentjes uit onze woonhuizen: van High Tea tot spelletjes spelen

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...