22 november 2022

De genietmomentjes uit onze woonhuizen: reis naar het verleden en bezoek van de mascotte van Willem II

Er wordt flink genoten tijdens de een-na-laatste maand van het jaar. We gaan zoveel mogelijk naar buiten, zolang het weer het nog toelaat. Een greep uit de mooie, grappige of ontroerende verhalen die het delen waard zijn. Echte leefplezier momentjes waar we nog lang op kunnen teren. Onderaan de pagina vindt u de mooiste foto's.

 

Terug in de tijd met een prachtige tentoonstelling vol oude snuisterijen

De start van november stond in Huize De Compagnie geheel in het teken van herinneringen ophalen. De bibliotheek deed tijdelijk dienst als tentoonstellingsruimte vol spulletjes van vroeger. Iedereen was welkom en bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers waanden zich weer even terug in de tijd. Van speelgoed uit de oude doos tot schoolspullen, huishoudelijke apparaten, poëziealbums en religieuze snuisterijen. Het was een feest der herkenning!! 

Alles mocht aangeraakt en opgepakt worden; er werd dan ook vrolijk met het oude speelgoed gespeeld. Alsof de tijd had stilgestaan. Vooral de oude tol met stok leverde hilarische momenten en fijne herinneringen op. De jongere garde, opgegroeid met heel ander speelgoed, wist namelijk niet hoe met een tol met stok te spelen. Gelukkig maar dat de bewoners daar zeer bedreven in waren. "Sla er tegenaan", werd er geroepen, gevolgd door een euforisch "Jaaaaaaaaa, hij doet het!".

Ontroerend om te zien dat ook bewoners die normaliter wat introverter zijn, zichtbaar opbloeiden. De mooiste verhalen van vroegere tijden kwamen naar boven. Soms zo gedetailleerd dat medewerkers en familieleden het gevoel kregen er zelf deel van uit te maken. Er zijn weer mooie nieuwe herinneringen gemaakt, waar nog lang over nagepraat zal worden.   

Winterplantjes kopen in het tuincentrum

Als je vanuit het raam naar je balkon kijkt, is het wel zo leuk als daar bloembakken met kleur hangen. Daarom brengt een aantal bewoners van Huize Stokhorst een bezoek aan het tuincentrum. We gaan naar huis met de mooiste winterharde planten om onze balkons mee op te vrolijken. Onder het genot van een kopje koffie of thee genieten we nog even na van deze fijne dag!

Chocoladeletters van mascotte Kingo van Willem II

Bewoners van Huize Groot Waardijn keken raar op toen er ineens een grote pluchen leeuw hun huis binnen kwam lopen! De mascotte van Willem II, dé voetbalclub van Tilburg, verraste bewoners met overheerlijke chocoladeletters. Stralende gezichten waren het resultaat. Vooral van de voetbalfans onder bewoners. Na vertrek van Kingo werden de eerste letters al aangebroken en werd er gezamenlijk lekker genoten van een stukje chocolade.

Een avondje uit naar de Schouwburg

Met z’n allen naar de Twentse Schouwburg, wat een feest! De mooiste kleren werden uit de kast gehaald en de groep toog opgelaten naar de schouwburg. Het politiekoor gaf ter ere van het 75-jarig bestaan een concert, waarin de bekende Nederlandse operazangeres Francis van Broekhuizen te zien en vooral te horen was. Wat een prachtig geluid komt er uit die vrouw! De bewoners van Huize Stokhorst genoten met volle teugen van de muziek en in de pauze van een lekker hapje en een drankje.

De genietmomentjes uit onze woonhuizen: reis naar het verleden en bezoek van de mascotte van Willem II

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...