26 september 2022

De genietmomentjes uit onze zorgvilla’s

In onze zorgvilla's worden zoveel mogelijk genietmomentjes gecreëerd. Ons credo: niets moet, alles mag. Individuele aandacht en iedereen een fijne dag bezorgen staan bij ons voorop. Een greep uit de mooie momenten van afgelopen week uit onze woonhuizen: bezoek van de bellenblaas dame 'Belle Dame' en een feestweek ter ere van de Heideweek. 

 

Belle dame bij Huize Hoog Kerckebosch in Zeist

Op een van de laatste mooie dagen van het jaar kregen de bewoners van Huize Hoog Kerckebosch in Zeist bezoek van de Belle Dame. Als bellenartiest maakt zij prachtige kleurrijke zeepbellen. Een feest om naar te kijken! Natuurlijk bleef het niet alleen bij kijken, maar gingen bewoners ook zelf aan de slag. Best moeilijk, maar als het eenmaal lukt en de eerste grote bel door de lucht zweeft, verschijnt er een grote glimlach op de gezichten.

Daarnaast gingen bewoners ook de keuken in om koekjes te bakken. De koekjes werden met veel plezier uitgestoken, versierd en uiteraard opgegeten.

Bewoners Huize De Compagnie in Ede vieren de Heideweek

Al sinds 1935 kleurt Ede de laatste week van augustus paars. Tijdens de Edese Heideweek staan de dorpen in de gemeente Ede bol van de activiteiten. Jong en oud, iedereen kan meegenieten van optredens, braderieën, feesten en sportwedstrijden. Een traditie die natuurlijk niet voorbij kan gaan aan Huize De Compagnie! De eetzaal en het terras waren als vanouds geheel in thema gedecoreerd en voorzien van vlaggen en paarse versieringen. Het speciaal voor bewoners gemaakte boekje met de geschiedenis van de Heideweek werd door iedereen erg gewaardeerd.

Heidekoningin Calluna en Heideprinses Erica (genoemd naar twee heidesoorten die veel in Ede voorkomen) krijgen een week lang de zeggenschap van de gemeente overgedragen van de burgemeester. Wat een eer dat zij een bezoekje brachten aan Huize De Compagnie! Bewoners genoten samen met deze hoogheden van de heerlijkste ijsjes uit de roze TukTuk van IJssalon Bernardo's. Zanger Bart zorgde voor de muzikale omlijsting.

Ook de rest van de week stond bol van de hoogtepunten. Van de Heide-optocht met een bonte stoet van praalwagens en het maken van bloemstukes met diverse soorten heide tot de opening van Vlegeldag in Bennekom met oude ambachten, een boerenmarkt, nostalgie en folklore ter ere van het oogstfeest. Tijdens de vrijdagmiddagborrel zijn foto’s en historische beelden van de Heideweek op groot scherm afgespeeld en hebben bewoners samen mooie herinneringen opgehaald.

De Vuelta door Tilburg: bewoners Huize Groot Waardijn genieten van dit wielerspektakel

De Vuelta, ook wel de Ronde van Spanje, deed dit jaar Nederland aan. Van 19 t/m 21 augustus reden de toprenners drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant. Goed nieuws dus voor twee wielrenfanaten in Huize Groot Waardijn. En hoe leuk is het dan om echt langs de kant van de weg de renners voorbij te zien zoeven? Zo gezegd, zo gedaan. Twee medewerkers namen de twee dames, uitgedost met oranje kransen, mee voor een mooi plekje langs de route. Een geweldige belevenis! 

De genietmomentjes uit onze zorgvilla’s

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...