Een all inclusive-concept

Woon- en servicekosten

Verhuizen naar een (particulier) verzorgingshuis, daar komt veel bij kijken en roept vragen op. Bijvoorbeeld: hoe zijn de maandelijkse kosten om te wonen in een verzorgingshuis opgebouwd? Dat leggen we u graag uit. Ook helpt ons familiekantoor u graag - geheel vrijblijvend - bij het uitrekenen van de maandelijkse kosten voor uw persoonlijke situatie.

Onze formule

Comfort Care. Zo noemen we bij Compartijn de formule waarbinnen we wonen en zorg combineren. Een concept waarin alles inbegrepen is: alle services, voorzieningen en activiteiten die we aanbieden. We maken uw appartement schoon en verzorgen uw was- en strijkgoed in huis. Uw eten en drinken en dat van uw gasten is uiteraard ook inbegrepen. Wij hebben zelfs een gastenkamer waar uw familie kan overnachten. Dat hoort voor ons bij een complete, gastvrije zorg. Zonder onverwachte aanvullende kosten.

Onderscheid in zorgkosten en woonkosten

Wij maken onderscheid tussen de kosten voor de 24-uurszorg en de kosten voor wonen. De kosten voor zorg worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en de kosten voor wonen betaalt u zelf. 

In een particulier verzorgingshuis betaalt u een lage eigen bijdrage (wettelijk bepaald). Dit in tegenstelling tot wonen in een regulier verzorgingshuis. Daar geldt een hoge eigen bijdrage. Het verschil in kosten bij Compartijn en een regulier verzorgingshuis is daarom kleiner dan u in eerste instantie zou denken.

Zorgkosten verzorgingshuis

De zorgkosten worden direct gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor betaalt deze vergoeding rechtstreeks aan Compartijn in de vorm van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Hier heeft u dus verder geen omkijken meer naar. 

Wel betaalt u voor de zorg een wettelijke eigen bijdrage, die u verschuldigd bent aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Deze bijdrage kan in twee categorieën vallen:

 • Een lage eigen bijdrage van minimaal € 200,40 en maximaal € 1.052,20 per maand.
 • Een hoge eigen bijdrage van maximaal € 2.887,40 per maand.

Wilt u hulp bij de berekening van de eigen bijdrage? Neem dan contact op met ons Familiekantoor, of raadpleeg de rekenhulp van het CAK.

Woon- en servicekosten

De kosten voor wonen betaalt u zelf. Dit maandbedrag is afhankelijk van de locatie waar u gaat wonen en de grootte en ligging van uw appartement. In dit bedrag zijn vrijwel alle kosten van uw levensonderhoud inbegrepen (voor zover niet vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg, Volledig Pakket Thuis).

Wat is inbegrepen?

 • De huur van uw appartement met pantry, luxe badkamer en ruime woon/slaapkamer. Omdat uw veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, zijn er standaard ook aansluitingen voor zorgmonitoring en alarmering.
 • Continue aanwezigheid van onze eigen zorg- en servicemedewerkers: een vast en vertrouwd team.
 • Heerlijke, verse maaltijden, bereid door onze eigen kok.
 • Een gastvrije omgeving voor uw familie en vrienden: zij zijn altijd welkom om samen met u koffie of een borrel te drinken, mee te eten of te overnachten in de gastenkamer.
 • Een bibliotheek voor ontvangst van familie en vrienden, hier kunt u in alle privacy samenzijn.
 • Een was- en strijkservice: wij zorgen in huis voor uw wasgoed.
 • Alle huisvesting gerelateerde kosten zoals belastingen, verzekeringen en gas/water/elektriciteit.
 • Televisie, internet en telefoon.
 • De schoonmaak van uw appartement door onze eigen woonservicemedewerkers.

Hulp bij het in kaart brengen kosten verzorgingshuis

Wij helpen u graag met het in kaart brengen van de kosten en de eigen bijdrage. Wilt u dat? Neem contact op met ons Familiekantoor. Zij staan iedere werkdag én in het weekend voor u klaar, zodat u snel de antwoorden op uw vragen heeft.

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...