08 december 2022

Vrijwilligers Gonny en Rieky in the spotlights!

Op 7 december is het 'Nationale Vrijwilligersdag'; een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook in onze zorgvilla's zijn veel betrokken vrijwilligers die zich met veel liefde inzetten voor onze bewoners. Ze zijn voor ons onmisbaar! Samen met het vaste zorgteam zorgen zij voor heel veel geluksmomenten voor alle bewoners. En dat niet alleen, ze geven ook het team nét dat beetje extra ruimte. De hoogste tijd dus om onze toppers een keer in de spotlight te zetten! 

 

Vrijwilligersdag in Huize De Compagnie

Dankzij de onvoorwaardelijke en positieve inzet van vrijwilligers Gonny en Rieky kunnen de zorgmedewerkers in Huize De Compagnie bewoners optimaal leefplezier bieden. De extra handjes van Gonny en Rieky komen altijd goed van pas. Zo helpen ze mee met kerststukjes maken, zodat het huis er weer in deze mooie tijd van het jaar warm en feestelijk uitziet. De kopjes koffie die zij al geschonken hebben voor bewoners, altijd weer met een glimlach, zijn niet meer te tellen. Heeft iemand zin om even een wandelingetje buiten te maken? Gonny heeft haar jas al aan en staat al bij de voordeur. Helpen bij drukbezochte bingomiddagen? Een ritje op de duofiets? Gonny en Rieky zijn overal voor in en zorgen voor die geluksmomentjes die de dag weer geslaagd maken.  

Belangeloos tijd en energie steken in bewoners

Hoe mooi is het om van familie terug te horen dat hun vader, ondanks de kou buiten, zo genoten heeft tijdens zo’n fietstocht. De kou maakt direct plaats voor een warm gevoel wanneer tijdens de ochtendzorg door de bewoner in kwestie gezegd wordt dat hij dankzij het buiten zijn en fietsen zo heerlijk geslapen heeft. Iemand anders een uurtje van je tijd en inzet gunnen, dat lijkt een klein gebaar, maar is juist van grote betekenis. Door belangeloos tijd en energie in onze bewoners te steken kennen Gonny en Rieky de bewoners inmiddels heel goed en weten ze waar ze hen gelukkig mee maken. 

Kanjers met empathie

Onze vrijwilligers zijn kanjers met empathie en een luisterend oor voor wie daar behoefte aan heeft. Ze komen op vaste dagen en dito tijdstippen. Onze bewoners kunnen daarom steevast op hen rekenen. Des te leuker is het te zien dat dezelfde vrijwilligers steeds vaker ook spontaan op bezoek komen en naast reuring ook rust bieden voor wie behoefte heeft aan een goed gesprek. Dat wordt enorm gewaardeerd, door zowel bewoners als medewerkers! 

Vaste vrijwilligers

Huize De Compagnie heeft een vast team aan vrijwilligers en elk van hen brengt eigen talent en enthousiasme mee. Meehelpen, meedenken, meepraten, meedoen tijdens groepsactiviteiten of momenten van individuele aandacht.  

Een diepe buiging

Namens alle bewoners, collega’s, naasten en verwanten willen wij al onze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten in onze huizen, bedanken voor jullie warme en onmisbare bijdrage. Een diepe buiging voor jullie allemaal!

Vrijwilligers Gonny en Rieky in the spotlights!

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...