24 januari 2022

José, nieuwe locatiemanager Beegden: ‘Het voelt als thuis”

Een prachtige oude hoeve in het landelijke Maasgouw in Midden-Limburg herbergt Huize Ter Beegden, een woonhuis met 19 luxe, ruime appartementen voor ouderen die door dementie of lichamelijke beperkingen niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. José van Deursen is sinds enkele weken locatiemanager van deze bijzondere locatie:

Het voelt meteen als een thuis, voor mij, voor onze bewoners en voor onze zorgprofessionals.

 

Een fijn thuis voor kwetsbare ouderen

Sfeervol, luxe en kleinschalig. Huize Ter Beegden ligt aan de rand van Beegden, op steenworp afstand van een prachtig waterrijk natuurgebied. Binnen is de sfeer warm, medewerkers zijn gastvrij en hebben een zeer persoonlijke benadering naar bewoners en hun families. José: “We maken er elke dag opnieuw een feestje van. Het team en de bewoners samen. Het is ons thuis. Familie van bewoners is altijd welkom, we hebben zelfs een logeerkamer voor hen.” Het bijzondere concept van Huize Ter Beegden zit in de extra service, van iemands lievelingsgerecht tot favoriete krant. José: “Het zijn vaak de kleine dingen, en daar zorgen wij voor.”

Een nieuw thuis kiezen is moeilijk

De zoektocht naar een nieuw thuis is voor veel mantelzorgers moeilijk. José snapt hoe verdrietig het vaak is en helpt families graag bij deze beslissing. “Ik help de naasten om kleine stapjes te zetten. Met informatie op papier, een coronaproof-rondleiding en dan één of meerdere keren koffiedrinken bij ons. En dan pas praten over verhuizen. In het tempo van de nieuwe bewoner. Zo zou ik het zelf ook willen. Familie kan hun vader of moeder met een gerust hart bij ons achterlaten.”

Liefdevolle zorg in een luxe omgeving

Het luxe van Huize Ter Beegden doet niets af aan de liefdevolle en warme zorg die bewoners krijgen. Een hecht team van zorgprofessionals staat 24 uur per dag klaar om bewoners een fijne dag te bezorgen. José: “Vlak voor kerst is een mevrouw van 101 bij ons komen wonen. Ze voelde zich meteen welkom tijdens de rondleiding omdat de zorgmedewerkers zo lief waren en echt in haar geïnteresseerd zijn. Door zoiets kleins voelde mevrouw zich helemaal speciaal én thuis vertelde ze mij.”

Wandeltuin

Huize Ter Beegden krijgt een wandeltuin, een grote wens van de bewoners. De tuin komt aan de zijkant van het pand. Via de woonkamer lopen bewoners straks zo een vrolijke bloementuin in, omheind zodat het wél veilig is, of naar de prachtige binnentuin. “Ik zou ook graag dieren in onze tuin willen hebben, konijnen of kippen. Komend voorjaar gaan we met de bewoners en het team kiezen welke dieren bij ons komen wonen.”

Vrijwilligers gezocht

De ene bewoner gaat graag wandelen door de mooie natuur bij de Maasplassen, de ander luistert graag klassieke muziek of werkt met veel plezier in de tuin. José zou graag het team aanvullen met 1 of 2 vrijwilligers. Een vrijwilliger die ook graag in de tuin werkt, of bijvoorbeeld met één van de bewoners naar klassieke muziek komt luisteren.

Meer weten over Huize Ter Beegden, of interesse om vrijwilliger te worden? Neem contact op met José van Deursen via 06 570 861 64 of jose.vandeursen@compartijn.nl.

José, nieuwe locatiemanager Beegden: ‘Het voelt als thuis”

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...