16 februari 2021

Elke maaltijd een feestje

In de huizen van Compartijn, waar mensen met dementie of een fysieke beperking hun thuis hebben gevonden, wordt elke dag vers gekookt door een eigen kok. De gerechten zijn (meestal) gezond, zien er heerlijk uit en smaken voortreffelijk. Van een lekker vers soepje bij de lunch tot een 2-gangendiner en van vers gebak voor bij de koffie tot een heerlijke fruitsalade. Alles wordt met zorg en aandacht én naar de smaak van de bewoners gemaakt. Heiko Bruns is kok in Huize Ter Beegden. Hij tovert dagelijks de mooiste én heerlijkste gerechten op tafel.

 

Samen eten

In Huize Ter Beegden eten de bewoners elke avond gezellig samen. Heiko kookt dagelijks een 2-gangendiner wat per bewoner wordt uitgeserveerd aan de grote lange eettafel. Eén mevrouw eet graag in haar appartement, voor haar maakt Heiko speciale gerechten. Heiko: “Ik vind het belangrijk dat de bewoners kunnen eten wat ze lekker vinden. Dus kook ik regelmatig twee verschillende soorten groenten of vlees. En als ik iets nieuws kook, ingrediënten gebruik waar ik niet eerder mee kookte, dan wil ik dat iedereen het in elk geval proeft. Het is verrassend hoe lekker sommige bewoners de nieuwe gerechten vinden.”

Elkaar kennen

Omdat Heiko de bewoners goed kent, weet hij ook precies wie wat lekker vindt. De één houdt van Hollandse kost, de ander eet graag Aziatisch. Marja Loeff, Vrouw des Huizes in Huize Ter Beegden, is blij met Heiko:

Heiko maakt van elk gerecht iets speciaals. Voordat iemand bij ons komt wonen, bespreken we waar iemand van houdt: muziek, cultuur, welke dagbesteding, maar ook welk eten. Heiko zorgt dan voor een fijn welkom met gerechten die de nieuwe bewoner lekker vindt. Dat is écht thuiskomen.

Feest

Elk gerecht uit de keuken van Heiko is een feestje, qua smaak én presentatie. Appeltaart is één van de favorieten. Dan hoeft Heiko ook niet alleen te bakken, bewoners schillen graag een appeltje mee. Daarna smaakt de taart natuurlijk extra lekker. En bij een verjaardag of andere speciale gelegenheid is het feest! De lievelingstaart wordt gebakken, en ’s avonds kookt Heiko het lievelingsgerecht van de bewoner. Het gebruikelijke 2-gangenmenu wordt dan vaak uitgebreid met een vijfde of zelfs zesde gang. Heiko: “Kleine porties, want onze bewoners eten niet meer zoveel.”

Borrelen

In de zomer zitten de bewoners graag buiten. De heerlijke binnentuin is mooi aangelegd. Daar genieten bewoners van het zonnetje onder het genot van een wijntje of biertje. Want geborreld wordt er ook in Huize Ter Beegden Marja: “Bijna elke dag borrelen we met elkaar. Een moment om gezellig te kletsen en plannen te maken voor de volgende dag. We kunnen niet wachten tot we familie en vrienden weer uit kunnen nodigen op onze borrels.”

 

Wilt u meer weten over wonen bij Compartijn, Huize Ter Beegden? Neem dan gerust contact op met Vrouw des Huizes José van Deursen, 06 570 861 64.

Elke maaltijd een feestje

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...