22 december 2022

Terugblikken op de decembermaand: van een kerststal met echte dieren tot heerlijke diners

We kijken terug op mooie warme feestdagen en een spetterend begin van 2023 in onze woonhuizen. Iedereen, zowel bewoners als medewerkers, hebben met volle teugen genoten van heerlijke dagen. Hoe hebben we deze feestelijke maand doorgebracht? Dat lees je in dit blog, met onderaan de leukste foto's. 

 

Een levende kerststal 

Eerder dit jaar was boer Wim langsgekomen bij Huize De Compagnie in Ede. Een bezooek dat nog vers in het geheugen lag bij de bewoners. “Het was ontroerend om te zien; bewoners met duifjes op hun schouder of een konijn op schoot, een haan luidkeels kraaiend in het midden van de kring”, vertelt medewerkster Saskia van Huize De Compagnie. Deze verrassing was memorabel en smaakte naar meer. Dieren zorgen voor rust en troost en hebben een positief effect op de gezondheid van mensen.

Daarom werd boer Wim met de kerstgedachte in het achterhoofd nogmaals uitgenodigd. En zo kwam het dat er midden in de woonkamer ineens een echte levende kerststal stond! Het haardvuurtje brandde lekker, de sfeer zat er goed in en menig bewoner nam plaats rondom de stal. Evi, Elly, Baby en Lisa, twee schapen en twee ezeltjes, genoten van een warme laag stro en alle liefdevolle aandacht die zij kregen van bewoners. Een lekker worteltje, een knuffel, een aai over de bol; het werd dankbaar in ontvangst genomen en iedereen genoot optimaal. 

Een stapel kerstkaarten van basisschool de Stuifheuvel

Wat lief! De bewoners van Huize Hoog Kerckebosch kregen maar liefst 40 kerstkaarten van basisschool de Stuifheuvel. ''Met veel plezier hebben we deze met zijn allen gelezen en opgehangen in onze kerstkaartenboom'', vertelt medewerkst er Romy. Ook kregen ze kinderen op bezoek van Topkids Kinderopvang. Zij hebben mooie kerstpotjes versierd voor onze bewoners. Samen hebben de kinderen samen met bewoners nog wat kerstliederen gezongen.

Het is een gouden combinatie: kinderen en ouderen. Ouderen genieten van de speelsheid en onbevangenheid van kinderen. Kinderen genieten van de aandacht en de mooie verhalen van ouderen. Romy: ''In het nieuwe jaar gaan we zeker vaker gezellige activiteiten met elkaar doen!''

Genieten van een feestelijk kerstdiner

Bij Huize Groot Waardijn hebben bewoners, verwanten en het hele team genoten van een heerlijk kerstdiner. Er werd geproost op mooie momenten samen, tijdens de feestdagen en in 2023! Ook bij Huize Roosdael hebben bewoners en medewerkers samen het huis in kerstsfeer gebracht. De gezellige bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijk stamppottenbuffet van chef-kok Gerda van Aart.

Ook bij Huize De Compagnie in Ede waren de kerstdagen zelf heerlijk. Alle gasten werden feestelijk verwelkomd met warme chocolademelk en glühwein, een hapje en een speciaal kerstmenu. Overal in huis waren knusse hoekjes gecreëerd om te genieten van alle gerechtjes en elkaars gezelschap. De chefs bereidden de lekkerste gerechten op een Ofyr (een soort BBQ). Het hele huis was gehuld in kerststijl. Zo hadden bewoners zelf 30 wekpotten met glasstiften omgetoverd tot unieke kerstwaxinelichtjeshouders. Ook de 47 kerststukjes van leerlingen van de Louise de Colligny basisschool zorgden voor extra licht. Eén bewoner kreeg maar liefst 14 familieleden op bezoek. Zijn stralende gezicht deed de hele eetzaal oplichten!'', vertelt Saskia.

Knallend het nieuwe jaar in!

Ook in onze huizen is Oud en Nieuw een moment waar bewoners reikhalzend naar uitkijken. Onder het genot van een borreltje en oliebollen wordt met spanning gewacht op het moment van aftellen. 10, 9, 8, 7, 6.........0 en er wordt vrolijk geproost op het nieuwe jaar!!

In Huize Hoog Kerckebosch gaat de frituurpan buiten aan en staat er binnen mum van tijd een schaal met verse oliebollen klaar. Dat gaat er bij iedereen wel in! Na een gezamenlijke toost geniet iedereen van het prachtige siervuurwerk dat wordt afgestoken en gaan de handjes ook zelf met reuzensterretjes de lucht in. In Huize De Compagnie heffen bewoners en medewerkers het glas op alle memorabele momenten van het afgelopen jaar en wordt er vooruitgeblikt op alle mooie leefplezier-momentjes die nog komen gaan.

Namens alle bewoners en medewerkers van Compartijn: een liefdevol, gelukkig en gezond 2023 gewenst!

Terugblikken op de decembermaand: van een kerststal met echte dieren tot heerlijke diners

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...