13 juni 2022

Zussen kunnen elkaar binnenkort in de armen sluiten

Het liefst heb je je dierbaren dichtbij. Even een kopje koffie en bijkletsen of samen een gezellig dagje weg, hoe fijn is dat. Als je zus in Australië woont, ben je er al aan gewend om te mijmeren over dit soort dingen en op andere manieren in contact te blijven. Maar hoe ouder je wordt, hoe groter de afstand lijkt te worden. Zou een laatste keer Down Under mogelijk zijn..?

 

Locatiemanager Deborah vertelt dat mevrouw zo blij is dat ze in Huize de Regentes mag wonen. “De zorg, de persoonlijke aandacht en alle activiteiten, ze laat het ontzettend vaak merken dat ze hier helemaal op haar plek is”. Toch knaagt er soms iets; ze heeft haar zus die in Australië woont, al jaren niet gezien. Vanwege gezondheidsproblemen is het voor haar niet meer mogelijk om naar Nederland te komen.

Een sprankje hoop

Vorige week kwam mevrouw, die al 91 jaar is, langs op kantoor voor een serieus gesprek hierover. “Ze vertelde dat ze haar zus zó graag nog een laatste keer wilde zien en dat ze dus zelf naar Australië wilde gaan. Hoe zou ze dat kunnen regelen?” vat Deborah samen. Samen keken ze naar het ‘probleem’ en naar de mogelijkheden. In overleg met de huisarts en familie werd er gekeken wat er nodig was. De reis kon ook niet meer te lang wachten vanwege mentale en fysieke achteruitgang van mevrouw. Zou ze misschien samen met een zorgmedewerker kunnen gaan? Langzaam maakten de zorgen plaats voor een sprankje hoop. Zou het dan tóch gaan gebeuren?  

Samen op avontuur!

Het gaat lukken! Samen met de eerste verantwoordelijke zorgmedewerker van mevrouw gaat ze de reis naar Australië maken. Samen gaan ze op avontuur en de zorgmedewerker zal de gehele reis de zorg aan mevrouw verlenen. Op het moment wordt er hard gewerkt om de reis voor te bereiden. Komend najaar is het dan zover. Dan kunnen de zussen elkaar dus weer even écht in de ogen kijken en elkaar omhelzen!

Denken in mogelijkheden

Warmte en geborgenheid staan hoog in het vaandel in de huizen van Compartijn. Met persoonsgerichte zorg en échte aandacht voor onze bewoners maken we een echt thuis van ons huis. Die zorg zit vaak in de kleinste dingen van het dagelijks leven. Maar soms komen dus ook persoonlijke grote wensen uit. “Door het denken in mogelijkheden kunnen we haar wens in vervulling laten gaan, ik word hier zo blij van” aldus Deborah.

‘Down under, here we come!’ Zussen kunnen elkaar binnenkort in de armen sluiten

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...