24 oktober 2022

De genietmomentjes uit onze woonhuizen: een braintrainer en meezingen met duo Side by Side

In onze zorgvilla's worden zoveel mogelijk genietmomentjes gecreëerd. Ons credo: niets moet, alles mag. Individuele aandacht en iedereen een fijne dag bezorgen staan bij ons voorop. Een greep uit de mooie momenten van afgelopen week uit onze woonhuizen: 

 

Braintrainer in Huize De Regentes

Bewoners van Huize De Regentes in Den Haag hebben sinds kort heel veel plezier van de aangeschafte braintrainer. Een mooi hulpmiddel om het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met dementie te stimuleren. En leuk dat het is! Er kunnen verschillende geheugenspelletjes op worden gespeeld zoals puzzelen, memory, muziekvragen en rebussen. De moeilijkheidsgraad wordt automatisch aangepast aan het niveau van de gebruiker. Zo heeft niemand het gevoel slecht te presteren. Die succeservaringen zijn ontzettend belangrijk voor het zelfvertrouwen. Ook kan er een persoonlijk familieboek op de braintrainer worden aangemaakt. Met foto's, muziekfragmenten en teksten. En dat is natuurlijk een feest der herkenning. Heerlijk om de blije gezichten van bewoners te zien als ze foto's van hun kinderen of kleinkinderen voorbij zien komen. Of als er een bekend deuntje uit vroegere tijden wordt afgespeeld.

Zangduo 'Side by Side' bij Huize Eresloo

Een lach en een traan in Huize Eresloo. Daar werden de bewoners verrast door een optreden van zangduo 'Side by Side'. John en Hetty brachten de sfeer er goed in en het werd een heerlijke avond. Er werd genoten van echte meezingers en zangeres Hetty wist zelfs een gevoelige snaar bij een bewoonster te raken. 

Psycholoog Koen Ties op bezoek in Huize Hoog Kerkebosch

Psycholoog Koen Ties bracht tijdens een familieavond een bezoek aan Huize Hoog Kerckebosch in Zeist. Hij stond stil bij het thema 'Onbegrepen gedrag'. Mensen met dementie doen soms dingen die we niet begrijpen. Ties legde uit wat onbegrepen gedrag is en hoe dit tot stand komt. Hij legde daarbij de link tussen een beschadigd en gezond brein. En gaf ook een nieuw inzicht: iedereen kan onbegrepen gedrag vertonen. Dit is niet alleen voorbestemd aan mensen met dementie. Een fijne informatieve avond voor zowel familieleden als medewerkers. 

De genietmomentjes uit onze woonhuizen: een braintrainer en meezingen met duo Side by Side

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...