20 oktober 2022

Astrid Arp nieuwe locatiemanager Huize Doornrijck

In Bovenkwartier – een nieuwe woonomgeving in Doorn – wordt volop gebouwd aan Huize Doornrijck. Aan Astrid Arp de eer om deze prachtige zorgvilla te gaan runnen. Vanaf begin 2023 is dit een nieuw thuis voor 27 ouderen met dementie of een fysieke beperking en zij wordt daar locatiemanager. “Mijn wens is dat iedereen die bij ons komt wonen óf werken een prachtige tijd heeft. Leefplezier voor bewoners en werkplezier voor het team, dat komt bij mij op één! Als ik dat voor elkaar krijg, ben ik een gelukkig mens!”

 

Begin 2023 opent Doornrijk haar deuren in het historische dorp op de Utrechtse Heuvelrug. De plek is bijzonder: van oudsher is hier het Nederlands Veteraneninstituut gevestigd. Aan de overzijde van de weg bevindt zich nu nog de Marinierskazerne van Defensie. Astrid vertelt dat ze sinds haar start op 1 oktober al sfeer heeft mogen proeven bij een aantal andere Compartijn-huizen. “Ieder huis is weer anders, maar één ding hebben ze gemeen. Het voelt overal warm en geborgen aan. Niet alleen door de inrichting, maar vooral door de zorg en aandacht die mensen hier krijgen. Je ziet bewoners én medewerkers genieten. Je voelt dat mensen hier gelukkig zijn. Ik word iedere keer weer bevestigd in mijn keuze om te gaan werken voor deze prachtige organisatie!”

Ouderenzorg in hoofd én hart

Astrid, een geboren Amsterdamse en nu woonachtig in Hilversum, maakte ruim 12 jaar geleden de overstap van het bedrijfsleven naar de zorg. Van doktersassistente en zorgbemiddelaar voor ouderen met dementie tot polikliniek coördinator en in haar laatste functie als afdelingsmanager in het Tergooi MC (streekziekenhuis van het Gooi). Met nooit een seconde spijt. “Ik geniet enorm van het werken in de zorg. Iets kunnen betekenen voor een ander, voor iemand die dat zo hard nodig heeft, geeft betekenis aan mijn leven. En ik merkte dat vooral de ouderenzorg in mijn hoofd én hart zit.”

Dromen van een eigen zorgvilla

Het zien van een documentaire van Omroep Max over het Ben Oude Nijhuis gaf haar het zetje terug naar die ouderenzorg. Uit ergernis over de in zijn ogen tekortschietende ouderenzorg in Nederland, nam omroepdirecteur Jan Slagter vijf jaar geleden het initiatief voor dit kleinschalige wooncomplex voor ouderen met dementie en een lichte zorgvraag. Astrid vertelt dat zich langzaamaan in haar hoofd een droom ontspon. Het openen van een eigen huis, waar ze mensen met fysieke of cognitieve problemen een warme en liefdevolle plek kan geven. Hoe groot die wens ook was, het was helaas geen realistische. Tót de vacature van locatiemanager van Huize Doornrijck voorbijkwam. “Dichterbij mijn droom dan dit komt het niet, ik sta te trappelen”, aldus een enthousiaste Astrid.

Dream team

Tot de opening wordt er achter de schermen hard gewerkt om alles in orde te maken. Zo voert Astrid sollicitatiegesprekken met zorgmedewerkers. Want ze wil haar ‘dream team’ samenstellen. Een team dat voor elkaar en voor de bewoners klaarstaat. Waar ze vooral naar uitkijkt? Dichtbij bewoners staan, zorgen voor geluksmomentjes, elke dag weer. “Daaraan denken zorgt nu al voor een grote glimlach op mijn gezicht."

Sfeer proeven

Wilt u meer informatie of sfeer komen proeven in een ander woonhuis van Compartijn? U bent van harte welkom! Neem hiervoor contact op met locatiemanager Astrid Arp via 06 - 407 675 99 of astrid.arp@compartijn.nl

Astrid Arp nieuwe locatiemanager Huize Doornrijck

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...