04 januari 2022

Anka van Unen nieuwe locatiemanager Huize De Graef 

Anka van Unen is sinds kort locatiemanager van Huize De Graef in Rosmalen, een woonhuis voor ouderen met dementie of een fysieke beperking. Huize De Graef biedt 24-uurszorg in het volledig gerenoveerde Heilig Hart-klooster. Met een carrière als verpleegkundige, docent bij de opleiding verpleegkunde en management in de zorg, én een eigen coachings- en adviesbureau in de zorg heeft Huize de Graef met Anka een gedreven teamspeler binnen gehaald. ‘Met een zorghart en managementexpertise een team in zijn kracht zetten om betekenisvol te zijn voor mensen die het niet meer zelf kunnen organiseren, dat is mijn missie’ aldus Anka. 

 Elke dag weer de beste dag laten zijn voor bewoners en medewerkers, daar gaan we voor.

Uit regio Rosmalen 

Anka woont in Nuland, dicht bij Huize De Graef dat aan de rand van Rosmalen ligt. En dat heeft zijn voordeel: “Omdat ik om de hoek woon ken ik sommige medewerkers, bewoners en families al. Met bewoners schakel ik makkelijk over de omgeving, ik ken de plekjes waar zij ook graag komen. Zo kwam een van de bewoonsters met lichte dementie mijn kantoor binnen op zoek naar de bakker, en die ken ik ook nog van vroeger. Dan praten we samen over de lekkere bolletjes die ze daar verkochten.” 

Een thuis bieden voor ouderen met dementie of een fysieke beperking 

Huize De Graef is een plek waar bewoners een fijne, laatste levensfase aangeboden krijgen. Verbinding en samen zijn is belangrijk, verbinding met elkaar. Nét als thuis. De kok betrekt de bewoners bij het maken van het eten. Door een lievelingsrecept te maken, of door samen aardappels schillen en gehaktballen te draaien. Alle activiteiten zijn gericht op de behoefte van de bewoners.  

We wonen met en voor elkaar. Dus, samen de tafel dekken en andere dagelijkse activiteiten beleven. Tijdens de familieavond kwamen ook zulke leuke ideeën naar boven: samen met familie een moestuin aanleggen, we denken zelfs over kippen of een varkentje na. Dan kunnen we groenafval zelf verwerken.

Mee in de behoefte van de bewoner 

In Huize De Graef wonen ouderen met dementie of een fysieke beperking. De bewoners hebben allemaal een intensieve zorgvraag. Dat maakt het werk van een locatiemanager speciaal: “De deur van mijn kantoor staat altijd open. Vorige week liep een meneer met een verwarde blik naar binnen, hij zocht zijn huissleutel. Dan laat ik mijn kantoorwerk liggen en loop mee in de behoefte van de bewoner. Op zijn kamer vonden we de sleutel en zag ik een prachtige foto van zijn kleinkinderen staan. We zijn even gaan zitten en hij vertelde zo mooi over zijn gezin. Daarna zat ik met een enorme glimlach achter mijn bureau. Win-win.” 

Families ondersteunen 

Anka heeft een familieavond georganiseerd: "We blijven families ondersteunen in de dementie van hun naaste. Dat is soms echt ingewikkeld. Families delen hun verdriet en zorgen en dat helpt ook. Ze zijn tevreden over de warme zorg en betrokkenheid." Huize De Graef biedt een fijn thuis voor hun verwanten. “Verbeteringen, natuurlijk zijn die er, ik zal nooit stil zitten.” Eens per zes weken komt de cliëntenraad bij Anka ‘op de koffie’. “Dan bespreken we van alles, dát wat voor de verwanten relevant is. Familie zegt dan dat ik we zo toegankelijk zijn. En daar doe ik het voor.”  

Oproep vrijwilligers: bridgers gezocht 

Vrijwilligers vormen een waardevolle aanvulling op het zorgteam en zijn ook in Huize De Graef onmisbaar. Een team fanatieke bridgers zoekt nog medespelers voor een uurtje of twee in de week. Ook andere vrijwilligers zijn van harte welkom. Interesse? Neem contact op met Anka van Unen via 06 405 134 97 of stuur een appje.  

Ook in coronatijd mogen vrijwilligers komen, natuurlijk altijd volgens de laatste coronaregels.  

Anka van Unen nieuwe locatiemanager Huize De Graef 

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...