21 november 2020

Romi Tweebeeke lanceert project Inside Oud

Fotografe brengt ouderenzorg in Nederland in beeld door een etmaal te verblijven in diverse woonhuizen, waaronder die van Compartijn in Ede en Wonen bij September in Zevenaar. 

Lees het hele artikel over Inside Oud in Trouw (21 november 2021).

 

Waar wil ik oud worden?

Waar kan ik heen als het thuis niet meer gaat? Voor sommigen een vanzelfsprekendheid: naar een mooi woonhuis, waar liefdevolle zorg vanzelfsprekend is en het dagelijks leven doorgaat zoals de bewoner dat altijd gewend was. 

Maar voor veel ouderen in Nederland is deze vraag minder makkelijk te beantwoorden. Daarom ging Romi Tweebeeke, fotografe, op pad. De afgelopen jaren keek ze bij verschillende organisaties binnen, en ging 24 uur mee in het leven van bewoners en medewerkers. Ze kwam langs bij Huize De Compagnie in Ede. En in het voorjaar van 2019 was ze al bij Wonen bij September in Zevenaar.

InsideOud 

Het resultaat is te zien op de website Inside Oud. In totaal bezocht Romi 13 verschillende locaties. Voor de pandemie en tijdens de pandemie. Van regulier, tot high comfort en dus zo sjiek mogelijk. Ze sliep in logeerkamers, op de gang of in de vergaderruimte. Ze draaide nachtdiensten, at mee, bracht mensen naar het toilet en legde tijdens die 24 uur vast wat ethisch gezien mogelijk was. Het dagelijkse leven, ontdaan van de slingers. 

Special in Trouw 

Ook resulteerde deze lancering in een special van 13 pagina’s in Trouw dit weekend. Landelijke aandacht dus voor de ouderenzorg. Dat dit belangrijk is zegt ook Cassandra van den Berg, manager Kwaliteit bij Compartijn: “Het project Inside Oud van Romi geeft mensen in het hele land een prachtige kijk op wat zich afspeelt binnen de ouderenzorg in Nederland. Haar foto's en verhalen zijn eerlijk, oprecht en maken de keuzes inzichtelijk die je mag maken als je op zoek bent naar de passende en beste zorg voor jezelf of een naaste. Daarmee maakt ze de hele ouderenzorg beter, en daar werken we graag aan mee.” 

Romi Tweebeeke lanceert project Inside Oud

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...