05 maart 2021

Mw. Luteijn: ''Ik heb zelfs een nieuwe vriendin gemaakt, dat is toch best bijzonder!''

Sinds augustus woont Mw. Luteijn (87) samen met haar man in Huize Hoog Kerckebosch in Zeist. We vroegen Mw. Luteijn hoe ze de het wonen bij Compartijn ervaart in de coronatijd.

 

"Wat ik het meest mis in deze tijd zijn de spontane bezoekjes. Niet alleen van mij en mijn man aan anderen, ook bezoek van anderen aan ons. Alles moet van tevoren afgesproken worden, en op bezoek gaan is nu niet mogelijk. Als er iemand op bezoek komt, dan komt die alleen. Terwijl wij het altijd zo gezellig vinden als alle kinderen met aanhang en kleinkinderen bij elkaar zijn."

"Toen we op onze kamers moesten blijven omdat het huis in quarantaine was, was dat wel even slikken. Geen bezoek, niet naar de gezellige huiskamer. Gelukkig waren we samen. We dachten wel vaak aan de anderen: de meesten waren helemaal alleen."

Extra tijd voor een gesprek tijdens quarantaine

"De zorg tijdens de quarantaine was geweldig. Er was extra tijd voor een kopje koffie en een gesprekje. Ze wisten heel goed dat het best eenzaam was, zo lang op je kamer te moeten blijven. Het eten en drinken werd op de kamer gebracht, daar keken we dan ook steeds naar uit. Wel heel luxe, maar we zitten liever bij elkaar in de huiskamer."

Toch wel wennen

"Eerst moest ik erg wennen. Het was een grote omschakeling voor ons. We wonen hier tenslotte nog niet zolang. Ineens niet meer zelfstandig alles regelen, beslissen en doen. Maar we beseften al snel hoe heerlijk het is zo verwend te worden. Werkelijk niets is hier te gek. Alles kan, mag en wordt voor je geregeld. De maaltijden zijn heerlijk, de was altijd schoon en gestreken in de kast, ons appartement helemaal aan kant. We hoeven maar te kicken en krijgen het. We genieten iedere dag van de middagborrel en de spelletjes die gespeeld worden. Ik word nog sjoel-kampioen!''

Iedereen is aardig en behulpzaam

''Ook de creatieve dingen vind ik leuk. We doen mee met alles of kijken terwijl anderen bezig zijn. De medewerkers zijn superlief. Iedereen is aardig en behulpzaam. We vinden dat er veel tijd gemaakt wordt voor een persoonlijk gesprekje. Mijn man wil graag actief bezig zijn; hij fietst op de hometrainer en wandelt in de tuin. Daar helpt het personeel ook bij. We hebben het echt enorm naar ons zin hier. Ik heb zelfs een nieuwe vriendin gemaakt, dat is toch best bijzonder!"

Meer informatie over wonen bij Huize Hoog Kerckebosch in Zeist.

Mw. Luteijn: ‘‘Ik heb zelfs een nieuwe vriendin gemaakt, dat is toch best bijzonder!’’

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...