04 juli 2016

Heilig Hart-klooster Rosmalen wordt luxe woonzorgcomplex Compartijn

Het voormalig Heilig Hart-klooster in Rosmalen wordt omgevormd tot een luxe, kleinschalige woon-zorgvoorziening voor oudere mensen. Met het terugplaatsen van de gerestaureerde bladgouden torenkroon is op dinsdag 28 juni het hoogste punt bereikt van de transformatie. Vanaf november biedt Huize De Graef plaats aan 25 oudere mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, bijvoorbeeld als gevolg van psychogeriatrische problemen zoals dementie.

 

Huize De Graef is een initiatief van particuliere ouderenzorgorganisatie Compartijn. Directeur business development van Compartijn Bart Timmers is erg trots op de nieuwe locatie. ‘Het gebouw lijkt wel voor het concept van Compartijn gemaakt. Woonkamer met open haard, woonkeuken en wellnessruimte passen heel goed in de vroegere kern, met de karakteristieke kapel. De oude gangenstructuur, waaraan vroeger de vroegere leefvertrekken van de paters lagen, bieden straks toegang tot de fraaie appartementen die we hier gaan realiseren.’ De appartementen zijn wel wat groter dan vroeger. ‘We hebben voor elk appartement twee, soms drie leefvertrekken samengetrokken tot woon-zorgappartementen van circa 50 vierkante meter.’ In de ruime entree is plaats gevonden voor een gezellige bibliotheek voor de bewoners.

Compartijn opende recent zijn eerste huis in Enschede. Inmiddels zijn er nog eens zeven huizen in ontwikkeling, waaronder Huize De Graef. De kleinschalige, luxe huizen van Compartijn bieden 24 uur per dag persoonlijke service en zorg voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld als gevolg van psychogeriatrische aandoeningen als dementie en Alzheimer (ZZP4 of hoger). Compartijn streeft ernaar dat bewoners zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven houden. De medewerkers hebben respect voor de eigen identiteit, de levensvisie en de privacy van elke bewoner en bevorderen, waar mogelijk, de autonomie. De luxe, ruime zorgappartementen kunnen dan ook geheel naar eigen smaak worden ingericht. Ook in de gezamenlijke voorzieningen is alles eraan gedaan om er een echt thuis van te maken. In de woonkeuken bereidt de kok dagelijks verse maaltijden.

Het voormalige Heilig Hart-klooster is gelegen aan de Graafsebaan 172 in Rosmalen. Door de ligging aan afslag 50 van de A59 is Huize De Graef straks uitstekend bereikbaar voor familie en vrienden van de bewoners. Het monumentale klooster is gesitueerd aan de voorzijde van het bos met zijn imposante oude bomen en waterpartijen. De restauratie is in december vorig jaar gestart, in samenwerking met Hazenberg Bouw. Dat gebeurt overigens met veel respect voor het oude klooster: alle toonaangevende elementen komen terug en ook de twee torens worden volledig gerestaureerd. De bouw verloopt voorspoedig. De verwachting is dat Huize De Graef medio november de deuren kan openen voor bewoners.

Geïnteresseerden kunnen terecht op www.huizedegraef.nl voor meer informatie of voor contact met Compartijn. 

Heilig Hart-klooster Rosmalen wordt luxe woonzorgcomplex Compartijn

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...