12 maart 2020

Dagelijks leven in huizen Compartijn gaat door

De afgelopen dagen is het coronavirus en vooral het buiten houden van dit virus onze grootste prioriteit geweest. Maar, het dagelijks leven in de huizen gaat gewoon door, ook al is alles door de maatregelen vanwege het coronavirus, een klein beetje anders dan normaal.

 

"Bezoekers snappen dat we geen handen schudden, dat ze bij binnenkomst goed gecheckt worden en we ze een paar controlevragen stellen. We zorgen goed voor de bewoners en ook een beetje extra voor elkaar", legt Cassandra van den Berg, manager Kwaliteit bij Compartijn uit. "We zijn ontzettend blij met het begrip en de medewerking. Ook de medewerkers monitoren hun eigen gezondheid nauwgezet, bijvoorbeeld door het opmeten van temperatuur, voordat ze naar binnen gaan."

"In de huizen verandert niet veel, we hebben bijvoorbeeld nog geen verbod op bezoek en ook zijn de mensen gewoon samen in de huiskamers. Zo houden we het leven voor de mensen zo 'normaal' mogelijk."

Richtlijnen van het RIVM aangevuld met eigen maatregelen

In alle woonhuizen van Compartijn houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM en zijn de regels waar nodig nog wat scherper. "Geplande overleggen in de woonhuizen verhuizen we bijvoorbeeld voorlopig even naar andere locaties. Dat is een voorzorgsmaatregel. Bezoekers, familie van bewoners, kunnen op bezoek komen, mits ze dus niet niezen, hoesten of last hebben van koorts of in aanraking zijn geweest met iemand die nu zelf thuis zit. We weten dat mensen daar zelf ook heel goed over nadenken." 

Vragen

Heeft u vragen over hoe wij het coronavirus buiten proberen te houden of vraagt u zich af of u op bezoek kan komen? Neem contact op met de Heer of Vrouw des Huizes.

Dagelijks leven in huizen Compartijn gaat door

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...