11 oktober 2017

Compartijn opent luxe zorgappartementen in voormalige Villa Iled

Op vrijdag 15 december opent in Den Haag de vijfde vestiging van Compartijn, een zorgorganisatie gespecialiseerd in kleinschalige en luxe ouderenzorg. Compartijn neemt haar intrek in Huize De Regentes, de villa aan de Scheveningseweg die ooit verzorgingshuis NEBO huisvestte. Huize De Regentes bevat 26 zorgappartementen en fraaie gezamenlijke ruimten voor haar bewoners. De eerste families huizen na de kerstdagen al in. Bijzonder aspect is dat de 92-jarige kleinzoon van de oorspronkelijke eigenaar van de villa het pand officieel opent. Zorgorganisatie Compartijn heeft hoge ambities om het aantal kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen de komende jaren verder uit te breiden. 

 

Dag en nacht zorg

Compartijn biedt ouderen op 24/7-basis persoonlijke zorg en service als zij niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, bijvoorbeeld door dementie. Locaties zijn altijd vrijstaande huizen met een huiselijke uitstraling, met voldoende voorzieningen in de directe omgeving. Aan die voorwaarde is ook in Scheveningen voldaan: Huize De Regentes ligt aan de Scheveningseweg 106. De villa is in 1895 gebouwd voor een tabaksplanter en was later lange tijd in gebruik als verzorgingshuis NEBO. De villa - beschermd stadsgezicht - is volledig gerestaureerd en uitgebreid met nieuwbouw.

Eén personeelslid per bewoner

Huize De Regentes heeft een eigen team van verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, service- en woonassistenten. Omgerekend op jaarbasis is er één personeelslid per bewoner. Er wordt vers gekookt, er is een was- en strijkservice en bewoners kunnen gebruikmaken van een eigen wellnessruimte. Met ingang van 2 januari verwelkomt Jeroen Boekel de eerste families. ‘We huizen bewoners bewust gefaseerd in. Omdat we heel persoonlijke zorg bieden, willen we elke bewoner goed leren kennen. Dat gaat met uiterste zorgvuldigheid. Zeventig procent van hen is dementerend. Mensen krijgen de tijd om aan hun nieuwe omgeving te wennen. Wanneer er nieuwe bewoners bij komen, gaat het gefaseerd met maximaal twee, drie tegelijk.’

Officiële opening en Open Thuisdagen

De officiële opening is op vrijdag 15 december om 18.00 uur. Dat gebeurt door de 92-jarige kleinzoon van de oorspronkelijke bewoner, tabakshandelaar P. Kolff die de villa vanaf 1895 bewoonde. Aansluitend op vrijdagavond 15 december van 18.00 – 22.00 uur en op zaterdag en zondag 16 en 17 december van 11.00 – 16.00 uur is Huize De Regentes opengesteld voor geïnteresseerden.

Compartijn opent luxe zorgappartementen in voormalige Villa Iled

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...