03 april 2020

Beleid rondom corona

Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Compartijn biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren.

 

Geen bezoek

Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast. Dat betekent dat bezoek aan onze woonhuizen tot nader bericht niet mogelijk is. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal dit wel kunnen, altijd in overleg met de Heer of Vrouw des Huizes.

Contact via (beeld)telefoon

Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. We zien ook dat kinderen en kleinkinderen of andere mensen die normaal op bezoek komen, nu vanaf een afstand wel even komen zwaaien. Dat is prachtig en moedigen wij aan, zolang het veilig blijft buiten voor de bezoekers.

Bij ziekte met coronaverschijnselen

Bij het vermoeden van een besmetting met corona van een bewoners, zal altijd contact gelegd worden met de huisarts en de lokale GGD. Wij verzorgen deze mensen 24 uur per dag met bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Naast een veilige omgeving voor iedereen, heeft contact met de familie of verwanten daarbij de hoogste prioriteit van de leidinggevende van het huis.

Vermaak in huis

In de woonhuizen proberen we ondanks de veranderingen zoveel mogelijk het normale dagelijkse leven voort te zetten. We bieden vertier en gezelschap aan de bewoners, alhoewel op afstand. De groepsgym en fysio zullen zoveel mogelijk doorgaan met de begeleider buiten en de bewoners binnen. Muzikanten nodigen we uit om buiten te spelen en zingen, waarbij we bij alle huizen de mogelijkheid hebben de bewoners binnen te laten genieten en meedoen.

Nieuwe maatregelen

Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Heeft u vragen? Neem contact op met de Heer of Vrouw des Huizes.

Is er ook informatie over het coronavirus in een andere taal dan Nederlands beschikbaar?

Ja, op deze website is informatie te vinden in verschillende andere talen. Neem ook een kijkje op de website van het RIVM.

Where can I find more information about Covid-19 in English or a different foreign language?
Please check this website for more information in English, or consult the RIVM website

Beleid rondom corona

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...