03 oktober 2022

9 redenen om te kiezen voor een fijn nieuw thuis bij Compartijn

Heeft uzelf of een verwant te maken met dementie of een lichamelijke beperking en gaat thuis wonen daardoor niet meer? De kleinschalige zorgvilla’s van Compartijn voélen als thuis. Met liefdevolle aandacht en de juiste zorg binnen handbereik. In dit artikel zetten we 9 redenen om te kiezen voor Compartijn op een rij.

 

1. Wonen en zorg ineen

Compartijn biedt liefdevolle en persoonlijke zorg aan mensen die kwetsbaar oud worden. Een all-inclusive concept met alle voorzieningen en activiteiten inbegrepen. We bieden een veilige, warme en geborgen omgeving voor alle bewoners. Bekijk hier onze locaties.

2. Kwaliteit van leven

Met gemiddeld net wat meer zorgprofessionals dan in een reguliere zorginstelling in Nederland hebben we de tijd en mogelijkheid om de bewoners ongehaaste aandacht te geven. Weten wat hun normen en waarden zijn, wie ze vroeger waren en wie ze nu zijn, dat vinden we bij Compartijn heel belangrijk. De Leefplezier-methode helpt hierbij en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, het is ontwikkeld door academisch kennisinstituut Leyden Academy. Bij Compartijn omarmen we deze visie, onze zorgmedewerkers hebben voor ieder een persoonlijke benadering en die is voor iedereen en elke dag anders.

3. Wonen als een familie

Bij Compartijn leven we als een familie. Ieder heeft zijn eigen appartement, maar gezelligheid en een luisterend oor zijn dichtbij. Zin in een kop koffie of een wandeling in de tuin? Er is altijd wel iemand die dat ook wil. En samen is toch gezelliger, het zorgt voor geborgenheid en het gevoel erbij te horen. Door het verhaal achter de mens te zien is er veel verbondenheid binnen het woonhuis. Iedereen draagt zijn of haar eigen steentje bij.

4. Exclusieve luxe

De huizen van Compartijn zijn gevestigd in exclusieve, karakteristieke panden. De inrichting is modern-klassiek, warm en gezellig. Onze huizen doen in niets denken aan een zorglocatie. Zo is er een gezellige woonkamer met een sfeervolle open haard, een leefkeuken, bibliotheek en prachtige buitenterrassen. Ook is er een heerlijke wellnessruimte waar een thuiskapper of schoonheidsspecialiste kan komen om u te verwennen. Willen u (klein)kinderen mee-eten, een verjaardag vieren of onverwachts overnachten? Ook dat is mogelijk. Ons huis, uw thuis, biedt alle ruimte voor bezoek en met een aparte gastenkamer zelfs voor logés.

5. Een vast en vertrouwd team

Elk huis heeft een vast team van servicemedewerkers en zorgprofessionals voor activiteiten, individuele begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleging en huishoudelijke hulp. Zij verdiepen zich in u als bewoner. Zij kennen naast uw wensen en gewoontes natuurlijk ook uw lievelingseten, persoonlijke muziekkeuze en leesvoorkeuren. Ze houden contact met uw familie en vrienden en misschien wel het allerbelangrijkste: ze hebben echt tijd voor u. Dat is ook waarom servicemedewerkers en zorgprofessionals zo graag bij Compartijn werken.

6. Een eigen chefkok

In de woonhuizen van Compartijn zet een chefkok dagelijks heerlijke verse maaltijden op tafel. Er is veel aandacht voor gezonde keuzes, dus veel verse seizoen groenten en veel afwisseling. We eten met elkaar gezellig aan tafel. Een glaasje wijn bij het diner? Natuurlijk is dat mogelijk. Een keer zelf meehelpen bij de bereiding kan ook, maar u kunt u zich ook gewoon elke dag lekker laten verrassen. In de open leefkeuken is altijd bedrijvigheid, en ook aan tafel is er genoeg tijd voor gezellige gesprekken.

7. Ondersteuning in medisch-specialistische zorg

Wij zijn er voor uw persoonlijke verzorging en verpleging. Dat doen wij bij u thuis, in uw appartement. Daarnaast nemen wij de coördinatie van een behandeling van de (eigen) huisarts, fysiotherapeut, tandarts of mondhygiëniste en specialist ouderengeneeskunde op ons, net als de eventuele begeleiding naar hun praktijk of het ziekenhuis. U maakt gebruik van uw eigen behandelend artsen, net als thuis. Uw eigen zorgverzekering voorziet hierin. Als huis werken we daarnaast ook samen met een extern multidisciplinair team.

8. Hoge waarderingen van bewoners en familie

Op Zorgkaart Nederland leest u ervaringen van anderen. Heel fijn om eerst eens te kijken hoe anderen onze huizen ervaren. Compartijn scoort al jaren bijzonder hoog, maar liefst een 8,9 op dit moment. “De zorg en aandacht van ál het personeel - van helpende tot en met de kok - is vriendelijk en respectvol en als familie worden we actueel op de hoogte gehouden van het zorgproces.” Slechts één van de vele mooie ervaringen die te lezen is op Zorgkaart Nederland.

9. Hulp krijgen bij het kiezen van een nieuw thuis

Verhuizen is een grote stap en daar komt veel bij kijken. Daar bieden wij u hulp bij, zodat u er niet alleen voor staat. U kunt bij ons terecht voor de praktische en/of financiële zaken rondom het inschrijven bij een huis van Compartijn of bij de daadwerkelijke verhuizing. Wij kunnen u helpen met het aanvragen van een indicatie voor de wet langdurige zorg of het berekenen van de wettelijke verplichte eigen bijdrage bij het CAK. Persoonlijk en op maat ondersteunen we bij het maken van een keuze, zodat deze keuze ook als de juiste keuze op het juiste moment voelt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om voor Compartijn te kiezen. Kom dat zelf ervaren door sfeer te proeven in één van onze woonhuizen door heel Nederland. Neem hiervoor contact op met woonconsulent Elmy Blonk via info@compartijn.nl of 06 - 361 251 36.

9 redenen om te kiezen voor een fijn nieuw thuis bij Compartijn

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...