Beleid rondom corona

Beleid rondom corona

Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Toch blijven we bij Compartijn voorzichtig, we bieden tenslotte zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren.

Mondkapjesbeleid

Gezien de snelle toename van het aantal besmettingen en ter bescherming van onze bewoners en medewerkers zien wij ons genoodzaakt om per direct een aantal coronamaatregelen in te voeren. In ieder huis geldt vanaf heden een mondkapjesplicht voor medewerkers en bezoekers. Wij hanteren dit beleid om de volgende redenen:

  • Er is wetenschappelijk bewezen dat je besmet kunt zijn met corona en het virus kunt overdragen zonder symptomen. Dit risico willen we vermijden door het dragen van mondneusmaskers.
  • Nieuwe inzichten van de GGD en het RIVM/Outbreak Management Team geven aan dat indien iemand besmet is met het coronavirus maar dit niet weet, het risico op overdracht door het gebruik van een mondneusmasker wordt verkleind.
  • Psychologische redenen vanwege angst of onrust bij familie en medewerkers.

Bezoekersbeleid

We vragen u met klem om met maximaal twee bezoekers per dag op bezoek te komen en tijdens uw bezoek een papieren mondkapje te dragen. U dient zich ook te houden aan de overige maatregelen (afstand houden). Bij de deur wordt bij elke bezoeker temperatuur opgenomen, er wordt gebruik gemaakt van een registratielijst en er worden vragen met betrekking tot gezondheid gesteld. Stel bezoek uit bij verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid óf als iemand in uw gezin klachten heeft.

Tevens verzoeken we u voor het plannen van een bezoek contact op te nemen met de Heer of Vrouw des Huizes. Afhankelijk van de mogelijkheden wordt er samen met u gekeken naar een prettige omgeving waar het bezoek kan plaatsvinden. 

Bij ziekte met coronaverschijnselen

Bij het vermoeden van een besmetting met corona van een bewoner, zal altijd contact gelegd worden met de huisarts en de lokale GGD. Wij verzorgen deze mensen 24 uur per dag met bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Zodra een bewoner of een medewerker is besmet met corona, zullen we het hele huis isoleren. Dat wil zeggen dat we bewoners gaan verplegen en verzorgen op de kamer totdat we de besmette mensen goed in beeld hebben. Zo voorkomen we de verspreiding van het virus. Daarnaast willen we zeker weten dat anderen niet besmet zijn geraakt. Omdat de incubatietijd bij ouderen iets langer duurt, nemen we daar een week voor. Dat is natuurlijk heel erg naar voor de bewoners, maar corona of een veel langere isolatie, omdat er steeds weer nieuwe besmettingen aan het licht komen, is nog veel vervelender.

In het geval van een corona besmettting zullen we u niet vragen om niet meer op bezoek te komen. Wij vragen u dan wel om het bezoek zo veel mogelijk te beperken, zodat we zo snel mogelijk grip krijgen op de uitbraak en verdere verspreiding kunnen voorkomen.

Vermaak in huis

In de woonhuizen proberen we ondanks de veranderingen zoveel mogelijk het normale dagelijkse leven voort te zetten. We bieden vertier en gezelschap aan de bewoners, alhoewel op afstand. De groepsgym en fysio zullen zoveel mogelijk doorgaan en contactberoepen zijn welkom.

Nieuwe maatregelen

Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Heeft u vragen? Neem contact op met de Heer of Vrouw des Huizes.

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...