Beleid rondom corona

Beleid rondom corona

Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, toch is de afgelopen periode het aantal besmettingen weer fors gestegen als gevolg van nieuwe varianten.

Maatwerk per huis

Het meest recente beleid is afgestemd op het risiconiveau per regio. Dit betekent dat de maatregelen die in verband met corona worden getroffen, verschillen per woonhuis. Wilt u weten wat dit voor uw verwant of uw bezoek aan een woonhuis betekent? Neem dan even contact op met de locatiemanager van het betreffende huis. Zij vertellen u alles over het (al dan niet) geldende mondkapjesbeleid en andere maatregelen.

Om de veiligheid van bewoners en medewerkers te waarborgen blijven daarnaast de algemene maatregelen gelden:

Algemene maatregelen

De basismaatregelen zijn nog steeds van kracht. Hierbij houden we de richtlijnen van het RIVM aan, namelijk:

  • 1,5 meter afstand houden van elkaar;
  • zorgen voor een goede handhygiëne;
  • thuisblijven indien u gezondheidsklachten hebt zoals verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid óf als iemand in uw gezin klachten heeft.

Activiteiten van bewoners

Binnenshuis kunnen we weer activiteiten organiseren voor onze bewoners, bijv: bezoek van de pedicure, de kapper of een kerkdienst. Qua groepsgrootte gelden hiervoor de RIVM-maatregelen. Voor de groepsgrootte in het woonhuis en voor bezoeken van bewoners buitenshuis hanteren wij de richtlijn van het RIVM. Bezoek aan lunchrooms, familie of andere activiteiten blijven onder deze voorwaarden mogelijk.

Bij ziekte met coronaverschijnselen

Bij het vermoeden van een besmetting met corona van een bewoner, zal altijd contact gelegd worden met de huisarts en de lokale GGD. Wij verzorgen de bewoner 24 uur per dag met bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Zodra een bewoner of medewerker positief is getest op corona, nemen we bijhorende maatregelen. Dat wil zeggen dat we de bewoner gaan verplegen en verzorgen op de kamer totdat we de mogelijk besmette mensen goed in beeld hebben. Zo voorkomen we de verspreiding van het virus. Dat is natuurlijk heel erg naar voor de bewoners, maar corona of een veel langere isolatie, omdat er steeds weer nieuwe besmettingen aan het licht komen, is nog veel vervelender.

Wij zullen u niet vragen om bij een coronabesmetting niet meer op bezoek te komen. Wij vragen u dan wel om het bezoek zo veel mogelijk te beperken, zodat we zo snel mogelijk grip krijgen op de uitbraak en verdere verspreiding kunnen voorkomen.

Nieuwe maatregelen

De huidige maatregelen gelden ook voor bewoners die corona positief testen en volledig zijn gevaccineerd. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Heeft u vragen? Neem contact op met de Heer of Vrouw des Huizes van het betreffende huis.

Dit beleid is voor het laatst gewijzigd op 30 juli 2021.

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...