Over wonen en leven

Wat moet ik allemaal regelen als ik bij Compartijn kom wonen?

Er is veel te regelen als u verhuist naar Compartijn. Daar helpen we u bij. Onze leidinggevenden hebben goede lijsten die ze met u doornemen. Zo helpen we u om rustig, voorbereid en georganiseerd te kunnen verhuizen.

Wat mag ik meenemen van mijn eigen spullen als ik bij Compartijn kom wonen?

U mag uw eigen appartement inrichten, dus u neemt mee wat u mee wilt nemen. De aankleding van de kamer is persoonlijk. Dit kan naar eigen smaak ingevuld worden. Vaak wordt er een vloer en gordijnen ter overname aangeboden. Er is op elke kamer een televisie aansluiting. Niet elk appartement in elk woonhuis heeft telefoonaansluiting op de kamer. Mogelijk is wel dat familie een telefoon aanschaft (eventueel met het uiterlijk van een vaste lijn) met een simcard.

Kan ik zelf koken in mijn appartement?

Nee. De appartementen hebben geen eigen keuken. Koken en eten doen we gezamenlijk in de grote, gezellige huiskamers. Als u koken leuk vindt, dan kunt u de kok natuurlijk helpen bij het bereiden van de maaltijden. 

Hoeveel vrijheid heb ik als bewoner?

Alle vrijheid. U kunt uw dagelijks leven voortzetten zoals u dat gewend was. De deuren van onze woonhuizen zijn open en iedereen mag altijd bij u op bezoek komen, mee-eten of koffie komen drinken. Ook begeleiden we u naar activiteiten die u gewend was te doen buitenshuis.

Kan mijn partner ook bij Compartijn wonen?

In sommige huizen van Compartijn is het mogelijk om als echtpaar te komen wonen. Wilt u hier meer over weten, dan kunt u contact opnemen met de zorgconsulent.

Vanaf welke leeftijd kan ik wonen bij Compartijn?

Compartijn is voor ouderen met een zorgvraag. Wij willen graag dat iedereen zich thuis voelt in de omgeving, en de meeste bewoners bij Compartijn zijn 70 jaar of ouder.

Hebben jullie een wachtlijst?

Wij werken met geïnteresseerdenlijsten. Een plek geschikt voor de een hoeft geen goede plek te zijn voor iemand anders op dat moment. Bij de inschrijving in een woonhuis gaan u en uw familie in gesprek met de leidinggevende, die alle huidige bewoners goed kent. Bij een plek die vrijkomt, wordt altijd gekeken voor wie die plaats het meest geschikt is.

Mag ik mijn huisdier mee?

Ja, zolang het een klein huisdier is. In onze woonhuizen zijn mensen komen wonen met eigen honden, katten, vogels en andere dieren. We helpen u graag de dieren te verzorgen zoals u dat gewend bent.

Kan ik nog naar mijn dagbesteding?

Ja, dat kan. We zorgen ervoor dat u uw dagelijkse leven voort kunt zetten zoals u gewend bent.

Kan ik mijn hobby’s blijven beoefenen?

Ja. In alle huizen hebben we mogelijkheden om hobby’s te blijven beoefenen, van schilderen en tekenen tot puzzelen, tuinieren, wandelen en winkelen.

Kan ik tot ik overlijd blijven wonen bij Compartijn?

Het streven is dat dat kan. We bieden 24-uurszorg en als u bij Compartijn komt wonen, hoeft u niet in principe niet meer te verhuizen. We zijn er voor u, voor uw familie en alle andere belangrijke mensen in uw leven. Als uw veiligheid in geding komt, gaan wij overleg met uw verwanten voor een passende oplossing.

Zoek op trefwoord...